Samtalsterapi/Konsultation

Hur går det till att gå i samtalsterapi?

Vid första mötet får du berätta fritt om dig själv och vad /vilka mål/ du vill uppnå. Om du känner att du trivs med mig och du vill fortsätta bokar vi sedan ett antal möten. I början av terapin sätter vi tillsammans upp de mål som du har. Vi går igenom vad som hindrar dig mest och vilka drömmar du har. Mellan mötena får du hemuppgifter. Du kommer så småningom att bli “din egen bästa terapeut”.

Längtar du också efter att stressa mindre, leva enklare och att vara mer med dig själv och den värld du lever i? Trots din längtan jobbar du kanske för mycket, stressar eller oroar dig för mycket – det kan göra dig sjuk eller deprimerad.

Vid olika tillfällen i livet händer det saker som vi klarar mer eller mindre bra. Det kan handla om dig själv, eller din relation med din partner, dina barn, barnbarn, släkt eller vänner eller händelser på arbetet. Det kan uppstå självförakt, snålhet, skuld, sorg och i värsta fall sjukdom.

”Det är oftast inte vår smärta vi människor är mest rädda för utan för vår storhet.”
(Nelson Mandela)

Dessa upplevelser kan leda till kroppslig smärta som efter några år är svår att hitta ursprunget till, eller oförklarlig ångest eller sjukdomar som inte kan få en medicinsk diagnos. Jag vill gärna kalla det för ”friskdom”, kroppen markerar sin gräns.

Våra minnen och smärtor från olika perioder i våra liv vinner vi på att medvetandegöras om/eller när de styr våra val och handlingar.

Personlig utveckling handlar om ”Livslust”.

Vi arbetar efter ”vad du vill – vad hindrar dig – vad behöver du”

Mina kunskaper – Min utbildning

Jag är socionom, har Steg 1 utbildning i den statliga psykoterapiutbildningen och är vidareutbildad i KBT.
Mina kunskaper grundar sig i ett holistiskt synsätt. Jag har mångårig yrkeserfarenhet med möten på olika nivåer från enskilda personer till grupp. Mötena har handlat om allt från psykisk ohälsa i vidare bemärkelse från svårare psykiska sjukdomar till stöd i livskriser och sociala kriser.
Jag har även erfarenhet av organisationsutredningar, ledarskap, förändringsarbete, handledning i konsultativt förhållningssätt.

Om jag bedömer att dina behov kräver medicinsk kompetens kommer jag att be dig kontakta sjukvården.

Priser
Första samtalet                                       Gratis
Fortsatta samtal                                     600:-/samtal (45 min)

Jag har F-skattsedel

Jag arbetar under tystnadsplikt och förbinder mig att följa etiska regler för terapeuter. Reglerna är till för att skydda dig.

Välkommen att höra av dig!
Birgitta Forsberg
0707-23 05 48
whaghals@hotmail.com

Annonser

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s